Wednesday, December 5, 2012

MONITOR WORDEN BIJ IDEE KIDS VZW


Monitor worden bij Idee Kids vzw!


Voorwaarden

Een Idee Kids monitor is een bezige bij, een zotte doos die kinderen tijdens de schoolvakanties een spetterende week wil bezorgen :).

Als monitor bij Idee Kids voldoe je aan volgende voorwaarden:

          - Je bent minimum 19 jaar ( of 19 worden in het jaar dat je kamp geeft ).
-         - Je bent pedagogisch of educatief geschoold of je wordt hieraan gelijkgesteld door jarenlange ervaring in de jeugdbeweging.
-         - Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en draagt zorg voor het materiaal.
-         -  Je bent een teamspeler die zich aan de afspraken houdt.
-         - Geeft tijdens de kampuren gevarieerde activiteiten binnen het kampthema aan een eigen groep van maximum 16 kinderen.
-         - Houdt actief toezicht tijdens de opvanguren.
-         -  Je bent niet bang om jezelf en de kinderen een hele week ongelofelijk onder te dompelen in een andere wereld!


Op kamp!

Een kampweek begint op maandag en eindigt op vrijdag. Je hebt als monitor een groepje van maximum 16 kinderen onder je hoede. 

Idee Kids werkt hierbij met leeftijdsgroepen. Zo hebben we kleutertjes (3-4 jaar), uitpluizertjes (5-6 jaar) en lagere schoolkinderen (7-12 jaar). 





Gedurende de hele week werk je rond een supertof thema! Wil je een kijkje nemen naar onze toffe thema’s? Surf dan zeker even naar www.ideekids.be!

’s Ochtends en ’s avonds kunnen de kinderen genieten van voor-of naopvang. Als monitor voorzie je dan actief toezicht: je springt erop los op het springkasteel, werkt samen met één van de kinderen een leuke tekening af,…

Overdag zorg jij ervoor dat de kinderen in een andere wereld terechtkomen. De kinderen leven zich immers volledig in hun thema in met jou als hun held van de week!

Om 10u en 15u krijgen de kinderen een stuk fruit of een lekkere koek! ’s Middags brengen de kinderen hun boterhammen mee om ze samen met jou gezellig op te eten.

Om je optimaal te kunnen voorbereiden voorziet Idee Kids voor jou een inspiratiedraaiboek voor jouw thema. Op die manier kan je je tiptop voorbereiden op een super kampweek!


Ondersteuning door Idee Kids

Naast het inspiratiedraaiboek die je kan gebruiken op je kampweek voor te bereiden, nodigen wij alle monitoren graag uit op een briefing. Op deze briefing kom je werkelijk alles te weten om je thuis te voelen op kamp! Briefings vinden plaats doorheen heel Vlaanderen! Om een overzicht te bekomen, kan je terecht op de website www.ideekids.be (vanaf januari ) of mail je naar monitor@ideekids.be.

Daarenboven bieden wij enkele gratis workshops aan doorheen Vlaanderen. Zo organiseren wij alvast volgende workshops:

-        - Grime voor beginners
-        - Vertelworkshop
-        - EHBO
-        - Kleuterdans

Doorheen de kampweek word je ondersteund door onze top kampverantwoordelijken die jouw vragen na het volgen van een speciale kampverantwoordelijken briefing allemaal zullen kunnen beantwoorden.
Ook de kampcoördinator (Idee Kids) komt geregeld langs om eventuele vragen op te lossen.


Verloning

Wanneer je als monitor aan de slag gaat ontvang je twee contracten
Je ontvangt een contract voor jouw opvanguren en een contract voor jouw kampuren.

De verloning van de opvanguren bedraagt 10 euro per dag en valt onder de vrijwilligersvergoeding.
De verloning van de kampuren vedraagt 8,94 euro per uur en komt neer op 296,05 euro per week. Dit bedrag valt onder het monitorenstatuut.

Dit is een statuut waaronder je 25 dagen per jaar mag werken, naast de 50 dagen die je mag werken als jobstudent! Jouw gewerkte dagen bij Idee Kids worden dus niét afgetrokken van jouw 50 dagen.


Ik ben geen jobstudent meer. Kan ik nog bij Idee Kids aan de slag?

Zeker en vast! Zoals je wellicht al las bij ‘Verloning’ werken wij met het monitorenstatuut. Onder dit statuut kan je ook als werkzoekende/wekrstudent/werkende 25 dagen per jaar aan de slag.

Het enige verschil bestaat erin dat er bij jou iets meer afgaat naar de belastingen. Om dit bedrag na te gaan, kan je altijd bij jouw bank terecht.


Stage bij Idee Kids

Zin om je stage te doen binnen een jong, dynamisch team? Dan is Idee Kids the place to be!
Je kan bij Idee Kids terecht voor allerhande soorten stageplaatsen: zowel administratief ( op ons kantoor te Melle ) als creatief/vormend  ( op onze kamplocaties verspreid door Vlaanderen ).

Interesse? Stuur gerust een mailtje met jouw specifieke vraag naar monitor@ideekids.be.


Lid worden van de Idee Kids bende?

Om je als monitor in te schrijven kan je:

-        - Surfen naar www.ideekids.be (vanaf januari)
-        - Mailen naar monitor@ideekids.be
-        - Bellen naar de monifoon op het nummer 0497 41 82 31

No comments:

Post a Comment